LOGO_talentendreef

Beste ouders,

Ook dit schooljaar gaat de talentendreef weer door. Het aanbod van het voorjaar 2018 vind je verder op deze pagina.

Onze leerlingen van de lagere school hebben tijdens de middagpauze (13u – 13u30) de mogelijkheid om deel te nemen aan de Talentendreef.
Dit is een initiatief dat leerlingen en leerkrachten met dezelfde interesses en talenten verenigt.
Het biedt hen de mogelijkheid om hun kunde en creativiteit maximaal te ontplooien.
De inschrijvingen starten dinsdag 23 januari om 19:00u. Inschrijven kan via de knop Inschrijven Talentendreef voorjaar 2018 die je verder op de pagina terug vindt.

Voorjaar 2018

 MaandagDinsdagDonderdagVrijdag
CreatiefVoorleeshalfuurtje
L1 - L3

Handwerk
L4 - L6
Tekenacademie
L4 - L6

Striptekenen
L3 - L6
Samenzang: schoollied
L1 - L6

Tekenacademie
L1 - L3
Drama
L4 - L6
Kennis en VaardighedenTechniek
L4 - L6

Voordracht
L3 - L6
Frans
L1 - L3

Bordspelen
L1 - L6
SportiefStart to run GEVORDERD
L3 - L6
Start to run BEGINNER
L3 - L6

Dans
L4 - L6
Start to run GEVORDERD
L3 - L6

Turnen voor Gevorderden (turnclub)
Start to run BEGINNER
L3 - L6

Tussen 4 vuren
L3 - L4

Creatief Kennis en vaardigheden Sportief
Inschrijven Talentendreef voorjaar 2018
(indien er wordt weergegeven dat de verkoop beëindigd is: eerst inloggen of registreren)

Creatief

Tekenacademie L1 – L3 en L4 – L6

Beeldende kunst Ben je creatief en teken je graag, dan is de tekenacademie misschien iets voor jou. Wat kunnen we allemaal met een eenvoudig grijs tekenpotlood? We beginnen met heel eenvoudige dingen: dieren, voorwerpen, grappige personen… gaande weg wordt jouw creativiteit heel belangrijk.

Striptekenen L3 – L6

striptekenen Bij juf Elke kan je leren hoe je woorden en tekeningen gebruikt om een verhaal te vertellen.

We beginnen bij de basis:

les 1: allerlei strips bekijken
les 2: personages verzinnen
les 3: personages tekenen
les 4: acties tekenen, en tekstballonnen
les 5: verhaallijn, ruwe planning
les 6: kiezen en combineren… we gaan aan de slag
les 7: werken aan strip
les 8: werken aan strip
les 9: werken aan strip
les 10: werken aan strip

wat heb je nodig? potloden, puntenslijper, gom, lineaal en een creatief humeur.

Voordracht L3- L6

voordracht In dit talenteneiland leer je gedichten en verhalen voordragen aan anderen. Leer alle kneepjes van het vak!

Samenzang L1 – L6

zang Zing je graag onder de douche? Loop je al neuriënd naar school? Wil je samen met andere kinderen leuke liedjes, het gloednieuwe schoollied en coole hits zingen? Dan is “Zingen op school” jouw ding! Zoals een echte professional warmen we eerst onze stemmen op. Daarna zingen we de sterren van de hemel. Eén keer per week repeteren we om swingende optredens te geven op verschillende evenementen op school.

Drama L4 – L6

toneel Zijn de woorden toneel, musical, mime en jabbertalk je niet onbekend. Of heb je altijd al gedroomd om eens op een podium te staan? Dan is dit je kans. Eerst leren we enkele basistechnieken aan, daarna gaan we echt aan de slag.

Handwerk L4 – L6

handwerk Breien, haken, naaien. Sommige kinderen zijn handig met naald en draad. We beginnen met het aanleren van de basistechnieken, daarna maken we mooie creatieve producten. Misschien krijgen we wel wat hulp van de ondernemers (zie verder) om onze spullen te verkopen?

KENNIS EN VAARDIGHEDEN

Voorlees halfuurtje L1 – L3

voorlezen Juf Elke gaat een mooi boek voorlezen van Roald Dahl.

Mathilda is de naam van het boek.

Het boek gaat over een klein meisje, die geweldig goed kan leren.

Haar ouders vinden haar een lastpost. Mathilda besluit zich eens goed kwaad te maken. Ze bedenkt heel slimme straffen voor haar ouders. En als de directrice van haar school ook al boos op haar is ontdekt Mathilde dat ze iets kan wat niemand anders kan.

Techniek L4 – L6

techniek Is techniek jouw ding? Wil jij weten hoe de Golden Gate Bridge al dat gewicht kan weerstaan? Hoe werkt een roetsjbaan? Hoe werkt een windmolen? Hoe werken zonnepanelen? Wat is een hefboom? Hoe werkt een torenkraan? Wil je een antwoord op al deze vragen, dan is deze workshop JOUW ding!

Bordspelen L1 – L6

bordspelen Laat je graag je hersenen werken tijdens je vrije tijd? Hou je van gezelschapsspelen? Zijn hersenkrakers en tactisch inzicht jouw ding? Hou je van snelheid? Hou je van ‘De Kolonisten van Catan’, ‘Monopoly’, ‘Zeeslag’, ‘Carcassonne’, ‘Trivial Persuit’ en ‘Scrabble’? Dan ben je welkom in dit talenteneiland.

SPORTIEF

Start to run BEGINNER L3 – L6

running-icon-on-transparent-background-hi Smeer jullie kuiten maar alvast goed in, want op dinsdag en vrijdag kan je ervoor kiezen om de sportieve toer op te gaan. We gaan dan met ons “start to run groepje” lopen doorheen Moerbeke-city. Zijn je loopbenen nog niet in topvorm? Geen probleem…Tijdens dit “talentje” bouwen we ons looptempo rustig op, zodat iedereen kan meedoen! Fun en plezier staan voorop! Let op, dit talentje start op dinsdag en op vrijdag om 12uur. Na ons gezellig loopuitje smullen we dan samen in een klasje onze boterhammen op. Voor dit “talentje” heb je sportschoenen en sportieve kledij nodig. Je kan je omkleden in de klas.

Start to run GEVORDERD L3 – L6

running-icon-on-transparent-background-hi Smeer jullie kuiten maar alvast goed in, want op maandag en donderdag kan je ervoor kiezen om weer de sportieve toer op te gaan. We gaan dan met ons “start to run groepje” lopen doorheen Moerbeke-city! Kan jij al een aardig stukje lopen en heb je al eens meegedaan met start to run? Dan kan je aansluiten bij de gevorderde lopers. Fun en plezier staan nog steeds voorop! Let op, dit talentje start op maandag en op donderdag om 12uur. Na ons gezellig loopuitje smullen we dan samen in een klasje onze boterhammen op. Voor dit “talentje” heb je sportschoenen en sportieve kledij nodig. Je kan je omkleden in de klas.

Tussen 4 vuren L3 – L4

vuur Ben je sportief en speel je graag met de bal, dan is ‘tussen 4 vuren’ zeker iets voor jou! De eerste periode werken we aan je fysiek ter voorbereiding van de scholencross. Daarna starten we met de trainingen ter voorbereiding van het SVS-tornooi tegen andere scholen. Ter voorbereiding nemen we het ook eens op tegen de leerkrachten.

Dans L4 – L6

dans Als je muziek hoort, kan je moeilijk blijven stilzitten. Dans je graag, dan is dit echt iets voor jou.
Je leert nieuwe danspasjes op toffe muziek. Op het einde van de lessenreeks kan je je moves tonen tijdens het schoolfeest

Gymnastiek voor GEVORDERDEN

gymnastiek Ben je gek van gymnastiek,
hou je er van op je handen door de klas te lopen,
rad, rondat en overslag in de gang te doen,
’s ochtends een salto uit je bed te maken
En met een flikflak te gaan slapen?
Heb je ervaring met turnen, maar wil je nog wat bijleren?
Dan bij je bij “gymnastiek voor gevorderden” op het juiste adres…
Tom VerschraegeLOGO_talentendreef