Operatie Proper!

Juf Wendy schreef de school dit jaar in voor het Mooimakersproject ‘Operatie Proper’. Eénmaal per week kwam ze samen tijdens de middagspeeltijd met het groepje “Mooimakers”. Ze gingen aan de slag om de schoolomgeving zwerfvuilvrij te maken en te houden.

IDM stelde grijptangen, handschoenen en vuilzakken ter beschikking om dit te organiseren. De enthousiaste groep leerlingen waren zeer gedreven. Zelfs tijdens de speeltijd werden de grijptangen gebruikt om de speelplaats afvalvrij te houden. Er werd ook op schoolniveau extra aandacht besteed aan de nieuwe sorteerregels van het PMD. Zo kwam er steeds minder afval in de vuilbak van restafval.

Het eindrapport van ‘Operatie Proper’ werd goedgekeurd en vandaag ontvingen we hiervoor een mooie financiële beloning van maar liefst
€1 170.

De directie, juf Daisy Claeys, overhandigde de cheque aan de “Mooimakers” en sprak met veel lof over de inspanningen die hiervoor werden gedaan.
De leerlingen zijn heel tevreden met deze beloning en hebben al veel ideeën wat we met het bedrag kunnen doen. Daar maken we bij het begin van volgend schooljaar werk van! Het was alvast een zeer geslaagd project dat voor herhaling vatbaar is.

Tom VerschraegeOperatie Proper!